matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Pingwin4:
Na podstawie defincji logarytmu uzasadnij, że a
l
og
a
b
=6
9 kwi 22:31
Pingwin4:
Log to potęga a
9 kwi 22:38
Eta:
a
log
a
b
=
b
9 kwi 22:42
bezendu:
http://www.matmana6.pl/tablice_matematyczne/liceum/logarytmy/18-logarytmy_podstawowe_wlasnosci_logarytmow
9 kwi 22:44
Eta:
Wykaż,że a
log
a
b
=b log
a
b=x ⇒ b=a
x
L=a
log
a
b
= a
x
=b=P
9 kwi 22:44