xa
PRZED SZKOLAK: zalozmy , ze A = {1,2,3,4,5,6}. Jakie jest maxA, minA i |A|?
9 kwi 19:32
Adamm: 6, 1, 6
9 kwi 19:33
PRZED SZKOLAK: Niech Ω = R, A = 2R. Pokazać, że funkcja P : A → R dana jest wzorem
P(A) = (
1 gdy 3 ∈ A
0 gdy 3 ∈/ A.
jest miarą probabilistyczną
9 kwi 19:43
PRZED SZKOLAK: Niech Ω = R, A = 2R. Pokazać, że funkcja P : A → R dana jest wzorem
P(A) = (
1 gdy 3 ∈ A
0 gdy 3 ∈/ A.
jest miarą probabilistyczną
9 kwi 19:43
PRZED SZKOLAK: i 2)
dlaczego to nie jest miarą probabilistyczną?
Ω = {1, 2, 3, 4, 5, 6}, P(A) = min A.
9 kwi 19:43
Adamm:
2)
zobaczmy
P({2})=2 − to nie jest mniejsze od 1
9 kwi 19:52
PRZED SZKOLAK: a no tak dzięki, a 1?
9 kwi 19:53
Adamm: a to 1 jest bez sensu
9 kwi 19:55