matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica
pusheen:
Oblicz granice
√
x
6
+x
4
+1
lim x−>−
∞
=
4x
3
+2x
2
+1
9 kwi 18:54
Mati:
L= Po spierwiastkowaniu będzie x
3
M= 4 x
3
Zatem L/M= 1/4
9 kwi 20:47
Mati:
Interesuje nas tylko to co przy najwyższej potędze w L i M
9 kwi 20:47