matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rownanie
Kota:
Mam pytanie. Jak rozwiazac rowanie 1=(193+125i)/(200+xi). Oczywiscie liczby zespolone
9 kwi 15:50
Blee:
200 + ix = 193 + 125i ix = −7 + 125i //*(i) −x = −7i − 125 x = 125 + 7i
9 kwi 16:00
Kota:
dzieki
9 kwi 16:10