Geometria analityczna
Kasia: Dane są dwa wierzchołki C i D równoległoboku ABCD oraz punkt P przecięcia jego przekąnych C
= (5,6) D= (−7,2), P = (2,1). Wyznacz pozostałe wierzchołki tego równoległoboku
9 kwi 00:34
Krzysiek60: Przekatne sie polowia wiec ze wzoru na srodek odcinka wyznaczysz te wsppolrzedne
Ania , Kasia a prosilbym . Ale moze gender
9 kwi 00:39
Kasia: Nikt mi tam nie odpisywał, pewnie za dużo danych więc taka mała zmiana
9 kwi 00:40
Kasia: Odpowiesz na tamto pytanie z trzema zadaniami? To bardzo ważne
9 kwi 00:41
jc:
P=(1/2)(A+C)=(1/2)(B+D)
A = 2P − C = 2(2,1)−(5,5)=(−1,−3)
B=2P − D = ...
9 kwi 07:28