matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
kid:
sin
4
x+cos
4
x=
3
4
pomocy!
8 kwi 21:24
kid:
dla jasności: = 3/4
8 kwi 21:25
Benny:
1
1
sin
4
x+cos
4
x=(sin
2
x+cos
2
x)
2
−2sin
2
xcos
2
x=1−
*4*sin
2
xcos
2
x=1−
sin
2
2x
2
2
8 kwi 21:26
Saizou :
3
sin
4
x+cos
4
x=
4
3
(sin
2
x+cos
2
x)
2
−2sinxcosx=
4
3
1−2sin2x=
4
1
sin2x=
2
.... dokończ
8 kwi 21:26
Saizou :
fakt.... zjadłem kwadrat
8 kwi 21:26
mat:
3
(sin
2
x+cos
2
x)−2sin
2
xcos
2
x=
4
1
3
1−
(2sinxcosx)
2
=
2
4
1
3
1−
(sin2x)
2
=
2
4
....
8 kwi 21:27
kid:
wielkie dzięki.
8 kwi 21:33