matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fizyka
nikt:
x(t) = ct cos bt y(t) = ctsin bt b,c dodatnie stale, znalezc w biegunowym ukladzie rownaie ruchu, rownanie toru b. prosze o pomoc
8 kwi 19:48
piotr:
r(t) =
√
(x(t))
2
+(y(t))
2
= c t φ(t) = ArcTan[y[t]/x[t]] = b t
8 kwi 20:29