Trygonometeia
Ola: Oblicz wartość wyrażenia 23 cosα − 4sinα pod kreską ułamkową 5cosα − 3Oblicz wartość
wyrażenia 2/3 cos alfa − 4sin alfa pod kreską ułamkową 5cos alfa− 3sin alfa. Wiadomo, że
tangens alfa=3sinα .Wiadomo, że tangens alfa= 3
8 kwi 19:41
Ola: Pod kreską ułamkową 5 cos alfa −.3sin alfa
8 kwi 19:42
Blee:
to w końcu tgα = 3sinα ; czy tgα = 3

zdecyduj się
8 kwi 19:43
Ola: Tg alfa= 3
8 kwi 19:46
Eta:
dzielimy licznik i mianownik przez cosα≠0
| | (2/3)−4tgα | |
W= |
| = ........................ |
| | 5−3tgα | |
8 kwi 19:51