matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ostroslup
Grażyna:
Dany jest ostrosłup prawidłowy trójkątny w którym a = 7 cm i H = 12 cm. Oblicz V. Pomoże ktoś?
8 kwi 13:36
aniabb:
V=P
p
•H/3 P
p
=a
2
√
3
/4
8 kwi 13:38
Grażyna:
Dziękuję!
8 kwi 13:46