matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgowanie logarytmem
margo:
5
l
o
g
x
+5
l
o
g
x
−
1
=3
l
o
g
x
+
1
+3
l
o
g
x
−
1
proszę o pomoc, bo nie wiem jak się za to zabrać.
8 kwi 12:03
iteRacj@:
5
log x
+5
log x−1
=3
log x+1
+3
log x−1
1
1
5
log x
+
*5
log x
=3*3
log x
+
*3
log x
5
3
6
10
*5
log x
=
*3
log x
5
3
czy dalej wiesz?
8 kwi 12:24
Eta:
1
1
5
logx
(1+
)=3
logx
(3+
)
5
3
5
logx
= (10/3)/(6/5)
3
logx
10
5
(5/3)
logx
=
*
3
6
(5/3)
logx
=(5/3)
2
logx=2 x=100
8 kwi 12:28
margo:
bardzo, bardzo, bardzo dziękuję!
8 kwi 16:21
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick