1 | ||
f(x)= | −3 | |
2x |
1 | ||
Rysujesz y= | to powinnas umiec (czarny | |
x |
1 | ||
rysujesz y= | mnozysz agrgumenty przez 2 (czerwony | |
2x |
1 | 1 | |||
rysujesz y= | −3 czyli y= | obnizasz o 3 (zielony | ||
2x | 2x |
1 | ||
https://matematykaszkolna.pl/strona/159.html
Tutaj masz jak narysowac y= | ||
2 |
1 | ||
czyli jak narysowac y= | ||
x |
1 | 1 | |||
np x=1 y= | −3= | −3= −2,5 | ||
2*1 | 2 |
1 | ||
x=2 y= | −3= 0,25−3= −2,75 | |
2*2 |
1 | 1 | 1 | ||||
x=−3 y= | −3= − | −3= −3 | ||||
2*(−3) | 6 | 6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |