matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Mata:
log1/2 z 1/16 log1/2 z 4 log 3 z 9 pierwiastkow z 3
7 kwi 18:47
xy:
1
log
1/2
= 4
16
bo
1
1
(
)
4
=
2
16
7 kwi 19:04
Janek191:
1
log
0,5
4 = − 2, bo (
)
−2
= 4
2
8 kwi 09:08
Janek191:
log
3
9
√
3
= log
3
3
2,5
= 2,5
8 kwi 09:09