równanie różniczkowe
KAmil: Witam mam problem z "przewidzeniem" równania charakterystycznego
k(x)=xsinx+e
2x*cosx+x
2e
x
Bardzo proszę o pomoc
7 kwi 17:05
Mariusz:
Do przewidywania potrzebna jest też część jednorodna
Czy liczba λ1=i jest pierwiastkiem równania charakterystycznego i jaka jest jego krotność
Czy liczba λ2=2+i jest pierwiastkiem równania charakterystycznego i jaka jest jego krotność
Czy liczba λ3=1 jest pierwiastkiem równania charakterystycznego i jaka jest jego krotność
7 kwi 17:17