Funkcje
Wiktoria: .Podaj wzor proporcjonalnosci odwrotnej y=a/x,jesli do jej wykresu nalezy punkt A(1/2,8).Oblicz
wartosc funkcji dla x=1/4 oraz dla x=24
.Naszkicuj wykres funkcji,podaj dziedzine i zbior wartosci funkcji oraz rownania asymptot
f(x)=1/x−3
.Oblicz pozostale wart.funkcji trygonometrycznych kata alfa jesli sin alfa=4/5
7 kwi 11:29
iteRacj@:
zad.1 określ dziedzinę
| | a | |
do wzoru funkcji y= |
| wstaw współrzędne punktu A i oblicz a |
| | x | |
7 kwi 12:45
iteRacj@:
zad.3 skorzystaj z jedynki trygonometrycznej i oblicz cos α, potem tg α
7 kwi 12:46
Janek191:

z.2
D = ℛ \ { 3}
Asymptoty :
x = 3 i y = 0
ZW = ℛ \ {0}
7 kwi 14:29