2x −1 | ||
wykaż że styczna do hiperboli o równaniu y = | gdzie x ≠ −1 poprowadzona w | |
x +1 |
1 | ||
o odciętej −2 ogranicza wraz z osiami układu współrzędnych trójkąt o polu 20 | ||
6 |
3 | ||
f,(x) = | ||
(x+1)2 |
3 | ||
a = f '(−2) = | = 3 | |
1 |
11 | ||
x = − | ||
3 |
11 | ||
A = ( − | , 0) | |
3 |
11 | 121 | 1 | ||||
P = 0,5*I − | I*11 = | = 20 | ||||
3 | 6 | 6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |