który przykład jest równaniem oznaczonym które nieoznaczony a który sprzeczny
pomocy pilne na jutro: który przykład jest równaniem oznaczonym które nieoznaczony a który sprzeczny
a 6y−2x=9
3y=x−6
b. 2y=x
x− 0.5 = 0
c. 2y+x = 3
y−1.5 =0.5x
8 lut 18:40
maniek: oznaczony ma skonczoną liczbę rozwiązań, nieoznaczony ma ich nieskonczeenie wiele a sprzeczny
nie ma.
a. sprzeczny...
b. oznaczony x=0,5; y=0,25
c.sprzeczny
sprawdz czy wszytko dobrze przepisałeś, szczególnie ten c, bo jest dobrym materiałem na
nieoznaczony
8 lut 18:48
pomocy pilne na jutro: jest c ok spisany
8 lut 18:50
pomocy pilne na jutro: wiec jak myslisz c to sprzeczny czy nieoznaczony
8 lut 18:50
pomocy pilne na jutro: mozesz przesłą mi rozwiazanie jak to wyszło ci
8 lut 19:02