matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
QWERTY:
https://prnt.sc/j1f2i3
Dobrze myślę? później z Pitagorasa wyliczyć x itd
5 kwi 21:53
Tadeusz:
Przeczytaj jeszcze raz treść zadania
5 kwi 22:06
szymczyk:
przeciez ma dobrze
5 kwi 22:27
Eta:
Z tw. Pitagorasa w ΔOPS |OP|=
√
7
2
−4
2
=
√
33
1
P(OPS)=
*
√
33
*4=
2
√
33
2
5 kwi 22:39