matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż
dot:
(3x−1)(4x+5)=(4x+5)(2x−1)
8 lut 18:38
M:
28 kwi 15:41
Podstawy Geometrii:
12x
2
+11x−5=8x
2
+6x−5 4x
2
−5x=0 x(4x−5)=0
5
x=0 lub x=
4
28 kwi 20:57