matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyraz moduł z liczby
6.167:
z−3i
za pomocą Re(z) oraz Im(z)
1+3iz
5 kwi 16:22
PW:
|z−3i|
2
=|x+(y−3)i|
2
=x
2
+(y−3)
2
|1+3iz|
2
=|1−3y+3xi|
2
=(1−3y)
2
+9x
2
z−3i
|z−3i|
2
x
2
+(y−3)
2
|
|
2
=
=
=
1+3iz
|1+3iz|
2
(1−3y)
2
+9x
2
z−3i
x
2
+(y−3)
2
|
|=(
)
1/2
1+3iz
9x
2
+(3y−1)
2
5 kwi 17:39
6.167:
Dlaczego podnosimy do ()
2
?
5 kwi 18:14
PW:
Bo łatwiej zapisywać. Na końcu spierwiastkowałem.
5 kwi 18:23
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick