π | ||
x= | ||
7 |
π | 2π | 4π | 3π | |||||
α= | , β= | , γ= | ,δ= | |||||
7 | 7 | 7 | 7 |
4π | 3π | |||
sin | =sin | |||
7 | 7 |
a | b | c | ||||||||||||||||||||||||||||||
= | = | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
2π | π | |||
a*sin | =b*sin | |||
7 | 7 |
| |||||||||||
a= | |||||||||||
|
ha | 3π | |||
sinδ= | ⇔ha=b*sin | |||
b | 7 |
hb | 3π | |||
sinδ= | ⇔hb=a*sin | |||
a | 7 |
hc | 2π | |||
sinβ= | ⇔hc=a*sin | |||
a | 7 |
3π | 3π | 2π | ||||
b*sin | =? a*sin | +a*sin | ||||
7 | 7 | 7 |
3π | 2π | 4π | 2π | |||||
P=a*sin | +a*sin | =a*(sin | +sin | )= | ||||
7 | 7 | 7 | 7 |
| 3π | π | |||||||||||||
= | *2*sin | *cos | = | ||||||||||||
| 7 | 7 |
1 | 3π | π | 3π | ||||||||||||||
=b* | *2*sin | *cos | =b*sin | =P | |||||||||||||
| 7 | 7 | 7 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |