24 | ||
f(x) = | − 1 | |
x2 − 6x + 8 |
1 | ||
a) f(x) = 183√x + | x6 + 2 | |
5 |
x2 | ||
b) g(x) = | ||
2−x |
4 | ||
przedziałach funkcja y = | jest rosnąca | |
x |
−x2+6x+16 | ||
1) f(x)= | ||
x2−6x+8 |
1 | ||
2) a) f(x)=16x1/3+ | x6+2 | |
5 |
16 | 6 | 16 | 6x5 | |||||
f'(x)= | x−2/3+ | x5= | + | |||||
3 | 5 | 33√x2 | 5 |
1 | ||
f(x)= | (80x1/3+x6+10) | |
5 |
1 | ||
∫f(x)dx= | ∫(80x1/3+x6+10)dx= | |
5 |
1 | x7 | x7 | ||||
= | (60x4/3+ | +10x)+C=12x4/3+ | +2x+C | |||
5 | 7 | 35 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |