Funkcja wymierna - zastosowanie, bardzo proszę o pomoc!
Samenai: Spółdzielnia mieszkaniowa do ocieplenia bloku zatrudniła dwie brygady,
które wykonały pracę w ciągu 10 dni. Gdyby każda brygada wykonywała pracę samodzielnie,
to jedna z nich pracowałaby o 6 dni krócej niż druga.
Ile czasu każdej z nich osobno zajęłoby ocieplenie bloku?
Proszę o jasne rozwiązanie. Próbowałam rozwiązać sposobami znalezionymi w internecie, lecz
wciąż mi nie wychodzi.
4 kwi 19:56
piotr:

10a +10b =1
a*t = 1
b(t+6)=1
4 kwi 21:39