Obliczyć
mistrzuniobartex: 2i Jakieś wskazówki jak to obliczyć?
4 kwi 19:44
grzest:
2i=eiln2=cos(ln2)+isin(ln2).
4 kwi 19:49
mistrzuniobartex: To wszystko?
4 kwi 19:53
grzest:
Wszystko. A co chciałeś więcej?
4 kwi 20:02
mistrzuniobartex: Czy mógłbym prosić o wyjaśnienie dlaczego ln2 jest w potędze?
4 kwi 20:39
jackie chan:
ze wzoru alogab = b
zatem
x = elnx
u Ciebie x to jest 2i wiec jest 2i = eln(2i)
no a ze wlasnosc logarytmu, ze logabc = c*logab
4 kwi 20:51
mistrzuniobartex: Dziękuje ślicznie!
4 kwi 21:04