rownoleglobok
Krzysiek60:

Mam dane trzy punkty A B C
Trzeba znaleaz punkt D aby czworokat ABCD byl rownoleglobokiem
D= (−3,4)
D= (−1,4)
D=(−2,4)
Czy beda jakies inne mozliwosci ?
4 kwi 19:26
asd: (1,1) ?
4 kwi 19:29
asd: (1,0)*
4 kwi 19:29
Adamm:
(−1, 4) nie będzie, równoległobok ma 2 pary równoległych boków
(−2, 4) też nie
ani (−3, 4)
4 kwi 19:33
Krzysiek60: Dobrze jeszcze widze D=(−1,−2)
4 kwi 19:35
Adamm: (−3, 4) − z tym się pomyliłem, ten jednak będzie, ale reszta nie
4 kwi 19:36
Krzysiek60: Czesc Adamm
Pisza ze maja byc trzy takie punkty
4 kwi 19:40
Adamm:
Cześć.
Nie mogą być 3
Punkt D musi leżeć na prostej równoległej do CB, przechodzącej przez A, i być odległy
od A o |CB|
są tylko 2 takie punkty
4 kwi 19:41
Adamm:
A nie, są jednak 3.
(9, 4) jest jeszcze
4 kwi 19:44
Krzysiek60: Adamm jest
Spojrzalem do odpowiedzi D= (9,4)
4 kwi 19:45
aniabb:
4 kwi 22:46
Krzysiek60: Dzien dobry
Aniu 
Dziekuje . Poszsedlem wczoraj z kurami spac
5 kwi 11:18