matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
szymczyk:
Niech a
2
−b
2
=1,
1
1
−
=
√
3
,
sinx
b
1
π
=a−
.
sinx
2
2b
Oblicz
.
a
2
4 kwi 15:38
pomoc drogowa:
Szymczyk masz ukłąd równań:
1
π
√
3
+
= a −
b
2
a
2
− b
2
= 1 Trochę pokombinuj.
4 kwi 16:41