matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż
ikol:
określ dla jakich wartości m i k wielomiany W i P są równe gdy W(X)= (2x−1)
2
− 3x(x−1) P(X)= kx
2
−x+m
8 lut 18:14
Godzio:
W(x) = 4x
2
− 4x + 1 − 3x
2
+ 3x = x
2
−x −1 k = 1 m = −1
8 lut 18:15