Butelki
Krzysiek60: Mamy rozlac 60 litrow samogonu do butelek 1l i 0,5l
Ile nalezy przygotowac butelek aby
a) butelek 1l i 0,5l bylo tyle samo
b) butelek 0,5 l bylo 3 razy tyle niz butelek 1l
c) butelek 1l bylo o 9 wiecej niz butelek 0,5 l
Zapisac rownania
3 kwi 21:42
iteRacj@:
to zadanie z nowego programu szkolnego?
3 kwi 21:46
Mila:
a) n− liczba butelek o pojemności 1l.
n*1+n*0.5=60
b)
n− liczba butelek o pojemności 1l
n*1+3n*0.5=60
c)
n− liczba butelek o pojemności 0.5l
(n+9)*1+n*0.5=60
3 kwi 21:47
jackie chan:
Czy Ty tak na serio?
a)
x − butelka 1 litrowa
| 1 | |
| x − butelka pol−litrowa |
| 2 | |
3 kwi 21:48
===:
a) n(1+0,5)=60
b) 3n*0,5+n*1=60
itd
3 kwi 21:50
aniabb:
60/1,5 = po 40 butelek
60/2,5 = 24 butelki litrowe i 72 półlitrowych
(60−9)/1,5 = 34 butelki półlitrowych i 43 butelki litrowe
3 kwi 21:50
Krzysiek60: Dobry wieczor
Milu 
Ze tez nie pomyslaem . dziekuje
Dobry wieczor
IteRac@ 
Mysle ze to zadanie bedzie dobre .Ogladalem na TVN jak bylem u rodzicow o podwyzkach
nauczycieli
Powinni sie upic ze szczescia .
3 kwi 21:53
Krzysiek60: Dobry wieczor
Aniu 
Witam tez
ducha puszczy
3 kwi 21:55
===:
3 kwi 21:58
Mila:
Treść zadania, nie mogli soku rozlewać, mleka? Nie mają pojęcia o zasadach nauczania?
3 kwi 21:59
Krzysiek60: Milu
Jasne ze jest miod tylko dalem tak dla rozbawienia
3 kwi 22:02
Mila:
3 kwi 22:29
iteRacj@:
a ja nie mam wyczucia, na czym polega zmiana w szkolnictwie i dałam się nabrać ...
3 kwi 23:20
Krzysiek60:
4 kwi 00:13
Maciess: 7 klasa to program mają taki jak w gimnazjum czy blizej podstawowki jeszcze?
4 kwi 10:40