matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąz
ikol:
4a
2
−9b
2
Jeżeli
=9 to
2a+3b
a) 2a−3b=9 b)2a−3b=4 c) 2a−3b=3 d)2a−3b=1
8 lut 18:10
Godzio:
(2a−3b)(2a+3b)
= 9
2a+3b
2a−3b = 9
8 lut 18:13