x | x | |||
sin | +cos | =√2sinx /:√2 | ||
2 | 2 |
√2 | x | √2 | x | ||||
sin | + | cos | =sinx ⇔ | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
x | π | π | x | |||||
sin | cos | +sin | cos | =sinx⇔ | ||||
2 | 4 | 4 | 2 |
x | π | |||
sinx=sin( | + | ) | ||
2 | 4 |
x | π | x | π | |||||
x= | + | +2kπ lub x=π−( | + | )+2kπ | ||||
2 | 4 | 2 | 4 |
1 | π | 3 | 3π | ||||
x= | +2kπ lub | x= | +2kπ | ||||
2 | 4 | 2 | 4 |
π | π | 4kπ | ||||
x= | +4kπ lub x= | + | ||||
2 | 2 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |