matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria bez użycia tablic
Kalirr:
Obliczyć bez użycia tablic:
9sin140°−4cos230°+12sin580°
3sin40°−2cos410°
3 kwi 18:12
Blee:
cos410 = cos(50 + 360) = cos50 = .... co takiego o koncie (90 − 50)
Analogicznie w liczniku Zamieniasz wszystka na kat 40 stopni
3 kwi 18:22