| 3n2−12 | ||
Ciąg an= | .Które wyrazy ciągu an są równe 7 ? | |
| n+2 |
| 3n2−12 | ||
7= | ||
| n+2 |
| 2 | ||
n1=− | ||
| 3 |
Raczej to pierwsze, bo an ≠ 7 dla dowolnego n∊N+
| 3n2−12n | ||
an= | brakowało tam n ale liczyłem z | |
| n+2 |
| 6 | ||
P(A)= | ||
| 90 |
| 21 | ||
P(B)= | ||
| 90 |
| 6*7 | 7 | |||
P(B)= | = | |||
| 90 | 15 |
https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=21&t=84740
Na pewno jest to dobrze
Host=13
apod=12
wysokość trójkąta równoboczna
hrów=6√3
Wiemy że wyskosc dzieli sie na krótsza x i i dłuższą 2x
3x=6√3
x=2√3
| H | ||
tgα= | ||
| x |
| 13 | 13√3 | |||
tgα= | = | |||
| 2√3 | 6 |
| 13√3 | ||
tgα= | ||
| 6 |