matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
miejsca zerowe trygonometria
xyz:
wyznacz miejsca zerowe funkcji danej wzorem f(x)=cos7x−
√
3
2
2 kwi 13:42
Mila:
√
3
cos(7x)=
⇔
2
π
7x=±
+2kπ /:7
6
π
2kπ
x=±
+
, k∊C
42
7
2 kwi 18:48
xyz:
dziękuję
3 kwi 11:58