δ2z | δ2z | δ2z | δ2z | |||||
Zrobiłem dla | oraz dla | , dla | i | wychodzą | ||||
δxδx | δyδy | δyδx | δxδy |
δ2z | 2xy3 | |||
Dla | = − | |||
δxδx | ((xy)2+1)2 |
δ2z | 2x3y | |||
Dla | = − | |||
δyδy | ((xy)2+1)2 |
δ2z | ||
Ale patrz na to co napisałem w 1 poście, nie potrafie zrobić dla | i dla | |
δxδy |
δ2z | ||
. Wychodza mi tragiczne wyniki. | ||
δyδx |
δz | y | ||
= | |||
δx | (xy)2+1 |
δ2z |
| 1 | 2yx2 | |||||||||||||
= | = | −y* | = | |||||||||||||
δyδx | δy | (xy)2+1 | ((xy)2+1)2 |
1−(xy)2 | ||
= | ||
((xy)2+1)2 |
δz | |
dla eex*y. Słownie: E do potęgi (e do x * y). | |
δyδy |
δz | |
=eexy+x, to chyba już policzyłeś? Wnioskuje po wstawionym wcześniej linku. | |
δy |
δ2z | δ(eexy+x) | δ(exy+x) | |||
= | =eexy+x* | = | |||
δy2 | δy | δy |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |