matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozłóż na czynniki
ana:
W(X)=2x
2
−1
8 lut 17:36
M:
28 kwi 15:42
Podstawy Geometrii:
W(x)=2x
2
−1
1
1
1
w(x)=2(x
2
−
)= 2(x−
)(x+
)
2
√
2
√
2
Wzór a
2
−b
2
=(a−b)(a+b)
28 kwi 20:53