matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż
ana:
(3x−1)(4x+5)=(4x+5)(2x−1)
8 lut 17:35
M:
28 kwi 15:42
Jolanta:
12x
2
+15x−4x−5=8x
2
−4x+10x−5 4x
2
+5x=0 x(4x+5)=0 x=0. 4x+5=0 4x=−5 x=−5/4
28 kwi 21:56