matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przybliżenie liczby z niedomiarem
Dominika:
Przybliżenie liczby x z niedomiarem jest równe 6, a błąd względny tego przybliżenia wynosi 0,04. Zatem: A. x = 6,24 B. x = 6,25 C. x = 5,75 D. x = 5,76
31 mar 16:20
annabb:
B
31 mar 17:10