matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz x
Eryk:
x
2
−1=
x+x
3
2
Gubię się na liczniku nie wiem czy to ma być 2x
3
czy x
4
a może nic się nie da z tym zrobić
31 mar 11:53
Krzysiek60:
Pomnoz obie strony przez 2 i po zbedziesz sie mianownika
x+x
3
2(x
2
−1)= 2*
2
2(x
2
−1)= x+x
3
31 mar 12:00