matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
Beorn:
Nie umiem sobie poradzić z wyznaczaniem x x
2
* y
2
/ (1 +x
2
* y
2
) = z
30 mar 22:52
aniabb:
x
2
y
2
=z+zx
2
y
2
x
2
y
2
−zx
2
y
2
=z
z
x
2
=
y
2
(1−z)
x=
√
z/(y
2
(1−z))
30 mar 22:56
Beorn:
dziękuje za pomoc
30 mar 23:05