matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie trygonometryczne!
Brzozowsky:
Powtarzam trygonometrie i zaciąłem się na takim przykładzie. Jak to rozgryzc?
π
sin( x −
) = sinx
3
30 mar 19:10
Bogdan:
sin(coś) = sin(to) coś = to + k*2π lub coś = (π − to) + k*2π
30 mar 19:44