...
student: Oblicz pole obszaru ograniczonego linią y= x3 −4x i osią OX
Wyszło mi 0 co zrobiłam źle?
30 mar 19:05
Lech: Pole zawsze musi byc dodatnie , wiec ze wzgledu na symertie wykresu liczysz
pole P = 2* | ∫ ( x3 − 4x) dx | w granicach od 0 do 2
30 mar 19:11
student: ale wtedy właśnie wychodzi mi na minusie
30 mar 19:16
Lech: Przeciez tam napisalem Ci wartosc | | , chyba wiesz co to znaczy , chodzisz na
wyklady ? ? ?
30 mar 20:00
Mila:

x
3−4x=0⇔x*(x−2)*(x+2)
x=0 lub x2 lub x=−2
P=∫
−20(x
3−4x) dx+∫
02(0−(x
3−4x)) dx=..
teraz licz.
30 mar 22:45