| ||||||||||||||
f(x)−g(x)= | ||||||||||||||
|
| ||||||||||||||
lim (x−>+∞)[ | ] | |||||||||||||
|
0 | ||
symbolem nieoznaczonym jest [ | ], a wiec stosuje regule de l'hospitala | |
0 |
x−2*e1/x*(x+b)][(x+b)*e1/x+1]−e1/x] | |
[(x+b)2*e2/x][(2x+b)*e1/x−bx*e1/x |
−1 | −1 | |||
co daje symbol [ | ]=[ | ] | ||
∞(∞−∞) | ∞−∞ |
ex−1−1 | −x−2 ex−1 | |||
lim | = lim | = lim e1/x = 1 | ||
x−1 | −x−2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |