c2√3 | ||
PII=2PI, PII= | ||
4 |
c2√3 | 4ab | |||
a*b= | , c2= | |||
4 | √3 |
4ab | ||
a2+b2= | ||
√3 |
4b | ||
a2− | *a+b2=0 | |
√3 |
4b | 4b2 | |||
TWD: Δ=[ | ]2−4b2= | |||
√3 | 3 |
2b | ||
√Δ= | ||
√3 |
4b−2b | b | a | √3 | √3 | ||||||
a1= | = | ⇒ | = | tg α= | ⇒ α=30o | |||||
2√3 | √3 | b | 3 | 3 |
4b+2b | 3b | a | ||||
a2= | = | ⇒ | =√3 tg α=√3 ⇒ α=60o | |||
2√3 | √3 | b |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |