matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tożsamość trygonometryczna
kamanik:
czy cos
2
x to to samo co cosx
2
?
30 mar 12:01
ICSP:
nie
30 mar 12:03
adam:
tak
30 mar 12:08
Jerzy:
Oczywiście,że nie. cos
2
x = (cosx)
2
= cosx*cosx cosx
2
= cos(x*x)
30 mar 12:11