matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż
lol:
(√5−√3)
2
−(√5+√3)
2
8 lut 17:11
M:
29 kwi 06:16
Podstawy Geometrii:
a
2
−b
2
=(a−b)(a+b) a=
√
5
−
√
3
b=
√
5
+
√
3
(
√
5
−
√
3
)
2
−(
√
5
+
√
3
)2=(
√
5
−
√
3
−(
√
5
+
√
3
)*(
√
5
−
√
3
+
√
5
+
√
3
)= = −2
√
3
*2
√
5
=2(
√
5
−
√
3
)
29 kwi 11:56