matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica funkcji.
Trr:
Hej, pomożecie .?
2
Lin(x→
∞
)
√
x+1
−
√
x+4
Wychodzi mi −
2
3
dobrze czy coś źle robię .
30 mar 10:18
Jerzy:
2
2
= −
*lim
x→
∞
(
√
x+1
+
√
x+4
) = [−
*
∞
] = −
∞
3
3
30 mar 10:33
Trr:
To jak to zrobić .?
30 mar 10:50
Jerzy:
https://www.symbolab.com/solver/step-by-step/%5Clim_%7Bx%5Cto%5Cinfty%7D%5Cleft(%5Cfrac%7B2%7D%7B%5Csqrt%7Bx%2B1%7D-%5Csqrt%7Bx%2B4%7D%7D%5Cright
30 mar 10:51