asd
Dickens: czy ten układ ma rozwiązanie? (rozwiązania)
x + 2y + z + u = 7
3x + y + 5u = 11
5y + 3z − 2u = 13
zapisałem macierz rozszerzoną układu i wychodzi mi, ze rząd macierzy głownej R(A) = 2 a rząd
macierzy rozszerzonej R(A|B) = 3
więc układ jest sprzeczny.... ale treść rozwiązania brzmi rozwiąz układ równan co sugeruje
istnienie rozwiązania, moze popelnilem bład?
Prosze o pomoc
29 mar 21:56
29 mar 22:04
Dickens: Dzieki
29 mar 22:07
Adamm: liczenie rzędów jest dublowaniem sobie pracy
29 mar 22:26
Dickens: ale wymagaja rozwiązywania macierzowym sposobem na kolokwium, a liczac rzędy stosujac
eliminacje gaussa później praktycznie rozwiązanie samo wychodzi
29 mar 22:37