1 | 1 | |||
Liczba odwrotna do liczby | + | |||
2−√2 | 2+√2 |
1 | |
=2+√2 | |
2−√2 |
1 | |
=2−√2 | |
2+√2 |
1 | 1 | |||
więc | + | =2+√2+2−√2=4 | ||
2−√2 | 2+√2 |
1 | 2+√2 | ||
= | |||
2−√2 | 2 |
1 | 2−√2 | ||
= | |||
2+√2 | 2 |
1 | |
= 0,25 = | |
4 |
2+√2 | 2−√2 | ||
+ | = 2 | ||
2 | 2 |
1 | ||
czyli odwrotność | ||
2 |
2+√2 | 2−√2 | 2+√2+2−√2 | 4 | ||||
+ | = | = | =2 | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
1 | ||
liczba odwrotna to | = 0,5 | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |