2 | √3 | ||
= sin 60o = | |||
b | 2 |
4 | 8 | |||
b = | , więc a = | |||
√3 | √3 |
8 | 16 | 16 | ||||
P = a*h = | * 2 = | = | √3 | |||
√3 | √3 | 3 |
2 | 2 | ||
= tg 60o = √3 ⇒ x = | |||
x | √3 |
8 | 2 | 100 | 112 | |||||
I AC I2 = (a + x)2 + 22 = ( | + | )2 + 4 = | + 4 = | |||||
√3 | √3 | 3 | 3 |
4 | ||
I AC I = | √21 | |
3 |
36 | 36 | 12 | 48 | |||||
I BD I2 = ( a − x)2 + 22 = | + 4 = | + | = | = 16 | ||||
3 | 3 | 3 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |