matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż
hjg:
Rozwiąż równanie i podaj ile liczb naturalnych należy do zbioru jej rozwiązań 2x
2
−4x−30<0
8 lut 16:58
kalafiorowa:
2x
2
−4x−30<0 x
2
−2x−15<0 △=64 x=−3 ∨ x=5 x∊(−3,5) liczby naturalne w tym zbioerze to: 0,1,2,3,4
8 lut 17:09