1 | cosx | sinx | |||
− tgx = ctgx − tgx = | − | ||||
tgx | sinx | cosx |
8 | 15 | |||
skoro sinx = | to cosx = | |||
17 | 17 |
sin2x | 1−cos2x | (1−cosx)(1+cosx) | |||
= | = | = 1 − cosx | |||
1+cosx | 1+cosx | 1+cosx |
8 | 225 | 15 | ||||
cosx= √1−sin2x= √1−( | )2= √ | = | ||||
17 | 289 | 17 |
8 | 1 | 15 | ||||
tgα= | , | = | ||||
15 | tgα | 8 |
1 | 15 | 8 | 225−64 | 161 | |||||
−tgα= | − | = | = | ||||||
tgα | 8 | 15 | 120 | 120 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |